Les persones

Qui som?

El Centre Especial de Treball (FEM-CET) de la Fundació Esclerosi Múltiple ca ser creat l’any 1999 a Barcelona per tal de cobrir la necessitat d’oferir serveis especialitzats d’inserció laboral pel col·lectiu de persones afectades d’esclerosi múltiple.

El FEM-CET va ser el primer Centre Especial de Treball destinat a persones afectades d’esclerosi múltiple, tot i que també agrupa a treballadors afectats d’altres discapacitats. Al llarg d’aquests anys, s’ha desenvolupat una gran tasca d’inserció i reorientació laboral amb les persones que s’han incorporat en el nostre centre, oferint-los assessorament en l’àmbit laboral i seguiment del seu procés d’inserció i poc a poc ens hem anat especialitzant en diferents branques laborals i guanyant competitivitat al mercat.

Partint de l’experiència del nostre equip de professionals i de la trajectòria laboral que dia a dia anem recorrent, hem aconseguit posicionar-nos com una Empresa destacada i competitiva en el sector.

El FEM-CET només disposa d’una instal·lació que es troba ubicada a la ciutat de Barcelona, concretament al Carrer Tamarit 104. Aquesta té el seu accés adaptat, així com tot el centre per persones amb mobilitat reduïda i disposa de fàcil accés pels seus treballadors al estar molt proper a diversos transports públics com metro i autobusos, molts d’ells també adaptats.

El fet diferencial del FEM-CET, respecte a altres empreses del sector, es basa a combinar l’eficiència, la producció, els timmings i els costos del servei, sota la tutela d’una entitat sòlida que permet fomentar eines d’enriquiment i de potencial humà gràcies a les persones que hi treballen. On se suma la garantia de disposar d’un equip de professionals, amb la formació específica adequada a les funcions que desenvolupen.

Un dels objectius del FEM-CET és contribuir a la creació d’ocupació estable per a persones amb discapacitat, aconseguint una doble finalitat, integrar aquest col·lectiu amb dificultats d’inserció i també donar resposta a l’objectiu de les empreses i institucions públiques d’afavorir les oportunitats d’ocupació per a aquests col·lectius (compliment de la quota de reserva / LISMI).

Com treballem?

La nostra finalitat és, la professionalització dels nostres treballadors en els sectors d’activitat als que ens dediquem. Oferint formació contínua i seguiment a la correcta adaptació laboral, mitjançant els programes d’ajustament personal i social.
Seguiments individualitzats a tots els nostres treballadors, per minimitzar les possibles limitacions i potenciar les capacitats, així com reforçar l’autonomia i autoconcepte, creant uns perfils professionals sòlids i competitius.

Des dels seus orígens el Centre Especial de Treball de la FEM, ha dissenyat i implantat tot un conjunt d’itineraris personalitzats des d’una visió holística : suport a la inserció, potenciació de les competències professionals i regulació dels factors personals que poden garantir o posar en risc la seva integració laboral.

Plantilla del FEM-CET

Actualment més de 90 professionals componen la plantilla del FEM-CET en les diverses àrees productives que ofereix el Centre;

  • Àrea de Call Center amb un 55% de la plantilla.
  • Àrea de Serveis Administratius i Manipulats amb un 12,5% de la plantilla.
  • Àrea d’Outsourcing / Externalització de serveis amb un 24% de la plantilla.
  • Àrees de suport i estratègiques 8,5% de la plantilla.

Homes dones

Percentatge

Evolució de la plantilla

Amb aquests 20 anys d’experiència la nostra plantilla ha passat per diverses situacions; des de la seva creació i consolidació a una forta etapa de crisis econòmica…, però el FEM-CET sempre ha mantingut el seu esperit de superació i ha fiançat les seves bases en la qualitat, la professionalitat i el compromís, permetent-nos aquests valors, consolidar-nos i créixer anualment.

Evolució plantilla

Organigrama

Organigrama

El que diuen els nostres treballadors

Fotografia de la treballadora Aurora Romero

Treballar al FEM-CET m’ha donat l’oportunitat de desenvolupar una nova professió i continuar amb la meva vida personal, malgrat patir una malaltia neurodegenerativa. Diríem que m’ha donat l’oportunitat de continuar sent JO.

Aurora Romero

Fotografia de la treballadora Puri Simón

Treballar al FEM-CET ha suposat per a mi una gratificació personal, ja que vaig estar més de 20 anys treballant a la mateixa empresa i amb el diagnòstic d’esclerosi múltiple vaig haver de deixar-ho. Pensava que no podria tornar a trobar feina. Aquí he aprés una nova professió i em sento útil en el món laboral.

Puri Simón